Fényévekkel a hagyományos ablakokon túl

A nyílászárók kapcsán a hangsúly eddig leginkább a műszaki részre tevődött: Minél jobban hőszigetelő üveg – minél jobb tok-szárny. Hatalmas lépéseket tettünk meg e téren! Az új nyílászáróknak köszönhetően lehetővé vált a passzívházak és az energiatakarékos házak építése. Már eleget tettünk a kényelemnek – most kényeztessük a lelket is! Most itt a dizájn ideje!

Forradalmian új ablakdizájn: Megszoktuk, hogy egy ablak különböző darabokból áll össze, amelyek csatlakozását fúgák, ki-beszögelések jellemzik. Az ACTUAL most szakított ezzel a hétköznapi hagyománnyal és az igényes műszaki megoldásait dizájnos megjelenésbe öltöztette: Mintha egyetlen darabból készült volna az ablak. Eltűntek a ki-beszögelések, fúgákkal kísért csatlakozások, kívül-belül egy síkra illeszkednek az alkotórészek – ahogyan a szakma mondaná: síkban záródóak.

Menjünk a részletekbe:
– A kecses szárny több fényt enged az Ön lakóterébe, ami az Ön hangulatára is jó hatással lesz, nem is beszélve a kevésbé használt áram megtakarításairól. Ősztől tavaszik a hőszigetelő üvegeken át beáradó napfény rásegít a fűtésre, így a fűtésszámlája is csökken. A nyári túlmelegedés ellen az ACTUAL árnyékolók remek megoldásokat kínálnak!
– Mind a fa-alu ablak, mind a műanyag-alu ablak megjelenése azonos – így Ön a két anyaggal ésszerűen és költséghatékonyan tud kombinálni. Ha adhatunk tippet, pl. a lakótérbe válassza az elegáns faablakot, míg a fürdőszobába akár a hozzá illő műanyagot!
– Dizájnba csomagolt high-tech műszaki megoldások: energiatakarékos, hosszú élettartam, kiváló működés még az unokáinknak is, ugyanakkor megkapóan szép és igen könnyen kezelhető – jó ár-érték arány!
– A különleges ACTUAL ablakdizájn, az ALWOOD fa-alu ablak, és az ALEVO műanyag-alu ablak szabadalommal védettek.

minimáldizájn megjelenés, műanyag- és faablakoknál egyaránt

 A szépség a részletekben rejlik

ACTUAL miniszárny

– Bizonyára él Önben egy színvilág, ami kedves Önnek. Vegye ezekkel körül önmagát, színes keretet képezve a hétköznapok szürkesége köré: a mindössze 20 mm-es, kecses szárny borításához kedvenc színében válassza meg a tokot!
– Mint a képen jól látszik, az üveg-szárny és a tok egy síkot képeznek, azaz síkban záródóak – a letisztultság eleganciája adott!

 

Rejtett INSIDE vasalat

ACTUAL rejtett vasalat

– A letisztult dizájnt az ablakpántok sem törik meg – rejtett INSIDE vasalatunk fokozza a felület egységét!
– Az ACTUAL alaplap nem csak dizájnos, hanem statikailag remekül terhelhető, akár háromrétegű üveges, nagy súlyú szárnyak esetén is.

 

CUBIC.DESIGN ACTUAL kilincs

CUBIC.DESIGN kilincs

– A kilincs dizájnja illeszkedik az ablakdizájnnal.
– Nemesacél kivitelben, lapos rozettával – kérésre.
De alighanem ez a forma passzolna az Ön többi berendezéséhez is…

 

6 érv,
hogy miért válassza az ACTUAL ALEVO műanyag-alu ablakot
vagy az ALWOOD fa-alu dizájnablakot?

 1. Eljött a formák ideje

Kívül az üveg-szárny és a tok síkban záródnak (azaz egy síkot képeznek, ki-beugrások nélkül), nemes nyugalmat tükrözve. Belül a tok-szárny záródik síkban. Nincsenek felesleges fugák, ívek – minden lényegre törően egyszerű. Ahogyan Ön szeretné!

2. Kecses tok-szárny – és Önnek több fény

A rendkívül karcsú tok-szárny (összesen 106 mm, a szárny mindössze 20 mm)  mellett nagyobb üvegfelületre van lehetőség – több fény árad be, a napfény energiája a hőszigetelő üveg következtében jól hasznosul, és így Önnek csökken a fűtésszámlája. Már ezektől is jól érezheti magát, de van még további lehetőség is: a SOLAR üvegünk g-értéke (összenergia-átbocsátási tényező) 62% (háromrétegű, Ug 0,6 W/m2K esetén), ami a napfény energiájának jelentősen több hasznosulását jelenti, a korábbi, háromrétegű üvegekhez képest.
Ehhez a remek üveghez válasszon árnyékolót is gazdag kínáltunkból!

3. Ha kint szereti a hideget!

Ezen ablakok üvegei eleve melegperemmel, azaz Super-Kälteblocker üvegtávtartóval készülnek. Az üvegtávtartó fut körbe az üvegtáblák között. Régi emlékeinkben még fémesen fénylő alumínium távtartóként szerepel – ez itt azonban már fémmentes anyagból készül, amely jól szigetel. A melegperem az ablak leggyengébb pontját, a peremet javítja: nem hűl le az ablakperem, lényegesen csökken a pára- és penészképződés!

4. Egységben az erő

A QUADROBOND ragasztási eljárásnak köszönhetően az üveg és a szárny stabil egységet képeznek, ugyanis az üveg körben, a szárnyba beragasztásra kerül. Ettől jobb lesz a hőszigetelés, a stabilitás és a betörésvédelem is!

5. FIX PUNKT

Az ablakok alumíniumborítása a részletekig kidolgozott: a sarkokon speciális szög rögzíti az illesztést. Az alumíniumborítás stabil keretként kerül fel az ablakra, ami az Ön számára a hosszú élettartamot és szép illesztést jelent sok-sok év múlva is!

6. Nem csak szép, hanem könnyű is!

Mármint ablakot mosni. Az ablakpánt, a fúgák eltüntetésével, a betörésgátló vasalatok, mint biztonsági záródarabok lekerekítésével semmi nem akadályozza a szapora kezet az ablakmosás során.

INGYENES SZAKTANÁCSADÁST / AJÁNLATOT itt kérhet:

Közvetlen kapcsolat:
Tel.: +36 1 278 2023
eMail: info@actual.hu