Műszaki megoldások

Különleges műszaki megoldások

SUPER-KÄLTEBLOCKER: Melegperemes üvegek

Nyílászáróink zömét ún. “melegperemmel” szállítjuk. A SUPER-KÄLTEBLOCKER név egy fémmentes üvegtávtartót jelent.  (Az üvegtávtartó fut körbe az adott  üvegtáblák között és zárja le légmentesen a táblák között,  megakadályozva a többnyire argon gáztöltet kiszökését.) Korábban az alumíniumból készült távtartó volt elterjedt.  Ez azonban vezeti a hőt, így hideg időben lehűlt az ablakperem, párakicsapódást és penészképződést eredményezve. A nemesfémből készült távtartók az alumíniumnál ugyan jobban, azonban a fémmentes távtartó jól szigetel és így melegebb az ablakperem. Ezáltal még jobb hőszigetelést lehet elérni – ill. elkerüljük a pára- és penészképződést. Háromrétegű üvegek esetében igazán jó eredményt melegperemmel lehet elérni

 

 

QUADROBOND: Merevítővas helyett ragasztott üveg

Harc folyik a hőhidak ellen… A jó hővezető elemek a lakótér fele vezetik a külső, alacsony hőmérsékletet, ezért a szakma igyekszik kikerülni, vagy más anyaggal helyettesíteni őket. A nyílászárókban – eddig, a stabilitás miatt szükségszerűen – alkalmazott merevítővas kiváltását szolgálja a korszerű ragasztási eljárás. Ennek során az üveget körbe a szárnyba ragasztják. Így merevítővas nélkül, a szárny és az üveg stabil egységet képeznek. Az eredmény pedig: a még jobb hőszigetelés! Az üveget így természetesen kívülről nem lehet kiemelni, ami járulékos előny. A szárny súlya is csökken ezen eljárás eredményeképpen. Az üvegcseréhez speciális szerszám szükséges.

 

CUBIC.DESIGN: Letisztult formák

Napjaink rohanó, hektikus világában megnyugvást jelentenek a letisztult vonalak, tiszta formák. A minimáldizájn miliő méltó tagjai lehetnek ACTUAL high-tech nyílászárói, legyen szó műanyag-, műanyag-alu vagy fa-alu ablakokról,  erkély- és emelő-toló ajtókról.  Belső, szögletes-sarkos formáik illeszkednek a környezetbe. Külső nézete, a síkban záródó dizájn (a szárny és a tok egy síkra zárnak, kompakt megjelenés, amit látni kell!) decens megjelenése mindent visz!
Bár ez nem szokott szempont lenni, később igen jól jöhet:  a sima felületek könnyen tisztán tarthatóak. A külső alumínium borítás – különösen a faablakok esetében – jelentősen megnöveli az élettartamot, mivel védi a fát az időjárás viszontagságaival szemben.  Így persze külső mázolásra sincs szükség!

 

 

HYBRID x-stong: hihetetlen, de még jobb hőszigetelő érték!

Maximális hőszigetelés további hőszigetelő anyagok alkalmazásával: Hybrid ablakaink nem csak kiemelkedően jó hőszigetelési értéket érnek el, hanem rendkívül stabilak is! A MATRIX3.Hybrid és ICON3.Hybrid műanyag ablakok merevítő vas helyett üvegszálas merevítőt kapnak! A különleges, üvegszállal erősített műanyag már nem vezető a hőt, sőt, hőszigetel. Újra felhasználható, így környezetbarát. Stabil, ugyanakkor a súlya nem jelentős.  A CUBIC.Hybrid fa-alu ablak –  több anyag kombinációjával – készült szerkezet, 111 mm beépítésű szerkezet, mely nagy üvegtáblák befogadására képes – megnyitva ezzel a lakótér  falát a tér és a fény előtt…

 

FIX.PUNKT: A szépség a részletekben rejlik! Ráadásul a hátoldalon van a megoldás…

A faablakokon remek dolog az alumínium borítás, hiszen belül otthonos, természetes anyag, a fa látható – kívül azonban az alumínium védi a fát az időjárás viszontagságaival szemben. Az alumínium borítása a műanyag-alu ablakoknál opcionális, itt leginkább dizájncélokat szolgál, hiszen a színválaszték hatalmas. Az alumíniumot a sarkokon nem egyszerű illeszteni. A korábbi eljárás során a szépséghiba benne volt a pakliban: vagy nem volt pontos az illesztés, vagy a vágás nem sikerült tökéletesre…  De most! Az alumínium borítás – a piktogramon látható módon – , a hátoldalon rögzítve van a sarkoknál! Ez precíz, szép és műszakilag stabilabb sarokillesztést tesz lehetővé. Ezen igényes, szép részletek állnak össze remekművé!

 

 

A pont az “i”-re: A BEÉPÍTÉS

Azt már mindenki tudomásul vette, hogy jó nyílászáróval lehet energiát megtakarítani. Lassan a háromrétegű üveg fontossága is köztudott lesz. Az viszont még nem elégé elterjedt, hogy egy jó ablak csak korszerű, légtömör beépítéssel tudja igazán a jó hőszigetelést biztosítani. A hagyományos beépítés a szerelővas és a purhab felhasználásával történt. Ma már azonban párazáró-páraáteresztő, légzáró szalagok állnak rendelkezésre, melyek felhasználásával  a beépítés légtömör lesz. Ez azt jelenti, hogy a remek ablak mellett sem lép fel meg hőveszteség!