Építőipari szezonnyitó – Comfort’14

Szeretné Ön is kézzel foghatóan érezni a különbséget a két- és háromrétegű hőszigetelő üvegek között?

Az építőipar reményteli várakozással kezdi az újesztendőt. A vásárok, kiállítások sorában az idén ismét az első a február 19-21 között, a SYMA Csarnokban megrendezésre kerülő COMFORT kiállítás volt.

Bár a kiállítók és az érdeklődők száma is visszafogottabbnak mondható még, a színvonalra nem lehetett panasz!

 

Az ACTUAL az idén is kivitte a már egyre nagyobb közismertségnek örvendő “tapi-oszlopait”, amelyek az érdeklődők számára – szó szerint :) –  kézzelfoghatóvá teszi a különbséget a kétrétegű és a háromrétegű ablaküvegek között:

Az első oszlop* egy hagyományos ablaküveget szemléltet: aki ráteszi a tenyerét, jó meleget érez. (A fázós kezű hölgyek ezt az oszlopot preferálják!) Szakmai nyelven ennek az üvegnek a hőátbocsátási tényezője Ug = 2,8 W/m2K. Ezzel gyakorlatilag az utcát fűtjük.

A második oszlop a hazánkban manapság legtöbbször beépített kétrétegű hőszigetelő** üveget mutatja, melyet Ug= 1,1-es üvegnek szokás nevezni. Kellemes meleg, bár lényegesen kevésbé, mint az első oszlop. Az ACTUAL 14 éve Magyarországon is eladott ablakai ezzel az üvegtípussal készültek, tehát a mai magyar viszonyok között a mai napig sem nevezhetnénk őket elavultnak! Ez is mutatja, hogy ablakból csak jót, korát megelőzőt érdemes választani!

A harmadik oszlop üvege*** érezhetően alig langyos. Ő már háromrétegű üveggel készült ablakot szemléltet, melynek Ug értéke jelen esetben 0,7 W/m2K, de ez lehetne akár 0,6 vagy 0,5 is. A passzívházak létrejötte elképzelhetetlen volt még korábban, a jó ablakok nélkül! De igényes családi házakba sem szabad ma már kétrétegű üveggel készült ablakot rakni. Nyugat-Európa már él a jó üvegek által megtakarított energia lehetőségével!

Oszlopaink kipróbálására a Construma kiállítás keretében, az “A” Pavilonban megrendezésre kerülő ÖkoCity keretében is lehetőség nyílik. Döntése előtt érdemes megnézni a különbséget! Hiszen az utólagos változtatásra csak korlátozott lehetőség van.

*Valamennyi oszlopban ugyanolyan, 100w-os égő ég.
** A két-, ill. háromrétegű üvegek argon gázzal vannak töltve.
***Az adott üvegek még hagyományos üvegtávtartóval készültek, de a hőszigetelés az ún. melegperemmel tovább javítható.

AZ ACTUAL BEMUTATÓ OSZLOPAIT 3:47-TŐL TEKINTHETI MEG!

Az ACTUAL képviseletében: Erdős Orsolya értékesítés

Written by