Ön is az árakkal kezdi, és általában azok alapján dönt, amikor nyílászárót választ? Így nagyon sok fontos szempont elsikkadhat, aminek az árát a későbbi évek folyamán kell megfizetni. Összeállítottunk néhány szempontot, melyekkel felkészülten indulhat nyílászárót választani – hosszú évekre! A döntés előtt érdemes újra átgondolni őket!

 

2. Az árnyékolás

A hőszigetelő ablaküveg "működése"

Ma már – szinte bármilyen ablakot választunk – abban bevonatos üveg lesz, mely a napsugarakat beengedi, azonban a szoba melegét bent tartja, szemben korábbi ablakainkkal. Téves az a felfogás, hogy a sötétítő ezt felfogja! A sötétítő függöny leginkább sötétet csinál, majd a nap sugaraitól felmelegedve, mint egy “radiátor”, a hőt a szoba fele leadja. A lényeg: A napsugarakat az üveg  előtt kell megfogni!
Ezekhez a hőszigetelő üveggel ellátott ablakoknál szükséges a külső árnyékolás!  Ha előre nem gondoskodunk az árnyékolásról, már csak a légkondicionáló marad, ami még majd számlát is hoz…

Tipp:

  • Az árnyékolást elég előre beterveztetni az ablakok megvásárlásakor – és büdzsékímélő módon később is fel lehet rakni! Mindenesetre olcsóbb előre gondolkodni!
  • Ma már nagyon széles az árnyékolók választéka. Minden háztípushoz találni megfelelőt, a rusztikus homlokzatoktól egészen az üveghomlokzatokig!
  • Kevesen keresik a régi, polgári házaknál megszokott, ún, kitámasztható redőnyt. Pedig ez (bezárva) télen hőszigetel, nyáron pedig úgy árnyékol, hogy a lakótérben nem lesz sötét, jár alatta a levegő. Azonban vigyázat! Az árnyékolók zömét erős szélvihar esetén fel kell húzni!
  • Egy tornác, kiugró épületrész, vagy akár az ablak elé ültetett lomhullató fa is hasznos árnyékoló!

A következő rész: A háromrétegű üvegek
Vissza az 1. részhez: Az ár

INGYENES SZAKTANÁCSADÁST / AJÁNLATOT itt kérhet:

 Közvetlen kapcsolat: +36 1 278 2023
info@actual.hu