Ön is az árakkal kezdi, és általában azok alapján dönt, amikor nyílászárót választ? Így nagyon sok fontos szempont elsikkadhat, aminek az árát a későbbi évek folyamán kell megfizetni. Összeállítottunk néhány szempontot, melyekkel felkészülten indulhat nyílászárót választani – hosszú évekre! A döntés előtt érdemes újra átgondolni őket!

 

1. Az ár

Háromrétegből ragasztott faablak aluborítással és háromrétegű üveggel

Az ár az első dolog, ahol a dolgok megcsúszhatnak. Ha begyűjtöttük az árajánlatokat, nem szabad, hogy az ár legyen mindenek felett a döntő! Egy jó ablakkal hosszú távon többet takaríthatunk meg! Az ablakokat, ajtót sok-sok éven keresztül fogjuk működtetni. Ha az ár miatt egy gyengébb minőség mellett döntünk, sok bosszúságot okozhat a későbbiekben. A nyílászárót cserélni már nagyon költséges – akkor inkább érdemes most ráfizetni egy kicsit.

Tipp:

  • Ha a büdzsénk eleve adott, érdemes a kategórián belüli legjobb nyílászárót választani. Pl. egy olcsó faablak helyett egy jó paraméterekkel rendelkező műanyag ablak hálásabb lehet az évek során!
  • A legfontosabb: a műszaki paramétereket kell összehasonlítani! Ehhez érdemes akár szakember segítségét kérni. Van egy bűvös szám: az Uw érték. Ez a teljes ablak hőszigetelését mutatja. A szám minél kisebb, az ablakunk annál jobban fog hőszigetelni! Vigyázat! Az Ug érték csak az üvegre vonatkozik! Ez még kevés! Egy jó üveg egy gyenge minőségű profilban csak félmegoldás.
  • Faablakból csak drágát érdemes venni! Ezek három rétegből vannak ragasztva és így nem vetemednek. A külső alumínium borítás mentesítheti Önt a külső mázolástól, a faablaknak pedig hosszabb élettartamot biztosít! Nagy szerkezethez faablakban érdemes gondolkodni.
  • Műanyag ablaknál ne a kamraszámot, hanem a beépítési mélységet (a profil vastagsága) nézze! A középtömítéses rendszerek nem áznak be! Érdemes keresni az olyan újdonságokat, mint pl. az üvegszálas merevítés.
  • Érdemes kipróbálni, hogy nyílik-záródik… Az nagyon jó, ha ismerős tudja ajánlani a megfelelő ablakot, saját tapasztalatai alapján.

A következő rész: Az árnyékolás

INGYENES SZAKTANÁCSADÁST / AJÁNLATOT itt kérhet:

 Közvetlen kapcsolat: +36 1 278 2023
info@actual.hu