Letisztult színek és formák vonzása

A megszokott klasszikus lakásoktól színében és hangulatában gyökeresen eltérő otthon tökéletesen igazolja, hogy némi “másság” másfajta gondolkodás és látásmód mennyi izgalmat és különlegességet vihet a térbe.

Megjelent a Családi ház 2010/6. számában
Szöveg: Szurmik Anikó, Fotó: F.Tóth Gábor

A konyha a nappaliból fotózvaA modern vagy kissé minimalista lakások a megszokás határait feszegetik. A változás, a másság mindig némi feszültséggel jár. Szembenézni a múlttal, konvencionális szokásaival sokkoló lehet az emberek számára. Felmerülnek a kérdések. Vajon kell-e? Miben hoz jobbat vagy praktikusabbat? Megéri-e? Sorolhatnánk a számos kérdést. Ám a változás útjába nem állhatunk.
A modern lakások tágasak, letisztultak, fénytől átjártak, kényelmesek. Minden helyiségnek megvan a maga feladata, és nem lát el több funkciót egyszerre. Könnyen takaríthatók, hiszen minimális bútorigénye van, ami nem utolsó szempont. Mindenképpen esztétikus látványt nyújtanak, hiszen nincsenek agyonzsúfolva. A gyakran használt világos színek pedig nyugtatólag hatnak. A tervező házaspár egy olyan lakást szeretett volna magának, ami minden igényüket kielégíti, mind színeiben, mind pedig formavilágában. Minden helyiségben található valami gömbforma a tárgyakban, bútoroknál vagy a tapétákon,  amivel a szögletességet ellensúlyozzák.

 Nappali: A hatalmas belső tér eleganciát, szabadságot kölcsönöz a helyiségnek. A színek rásegítenek a kifinomult ízléssel megtervezett, arisztokratikus hangulatot idéző, mégis modern enteriőrre. A fények játéka a hatalmas üveg- és ablakfelületek jóvoltából a tisztaságot erősíti.

Nappali CUBIC F.line fa-alu emelő-toló ajtóval

Minden lakás esetében, mint a költőknél a múzsa, van valami, ami a motivációt adja. A közös terekre jellemző türkiz szín egy gyönyörű türkiz vázából indult ki. Ehhez jött a törtfehér és a pezsgős arany szín. A törtfehér összeköti az egész házat. Ezek a színek a magasfényű bútorokkal együtt luxust kölcsönöznek a lakásnak. Minden bútor szinte egyedi, saját tervezésű. Valamennyi helyiségben találhatók olyan dolgok, melyeket a tulajdonosok maguk készítettek. Sőt arra is ügyeltek, hogy minél több magyar céggel dolgozzanak a lakáson és a berendezési tárgyakon.

A reggeltől estig napfényes lakótérAz alapvető kiindulási pont a helyiségek megalkotását illetően a tágas nappali-konyha-étkező tér volt, hiszen szeretnek vendégeket fogadni. Erre alkalmas a hatalmas kinyitható étkezőasztal. A nappali két különböző funkcióra osztható: aktív rész a TV-vel, valamint a relaxációs rész, amit egyébként egy társaság érkeztével női és férfi szekcióként is lehet kezelni. A különleges, dupla légterű nappali például reggeltől estig napfényes.
A konyhai bárpult nemcsak a gyors hétköznapi reggelik helye, hanem társaság esetén központi rész is. Így, ha a ház ura éppen főz, nincs kirekesztve a társaságból. A meleg, családias hangulatot itt a laminált faburkolatot imitáló kőburkolat biztosítja.

Szokatlan lépcsőházLépcsőház: Igazi látványosság, hiszen pezsgős arany színe már önmagában is szokatlan, amit csak fokozni tud a hajtogatott lépcsősor a zártszelvényből készült korláttal.
Jó érzést kelt, mikor az ember felérve a lépcső tetejére, belátja az egész teret. Nem okoz bezártságot, sőt játékosságával összekapcsolja az emeleti funkciókat, teret enged a fénynek.

 

 

Üveghíd enged utat a fénynekÜveghíd: Kettő az egyben hatás. Ugyanis a mosókonyhát és az emeleti dolgozószobát egy különleges, edzettüveg híd köti össze. Sőt, ez biztosítja a fény átjárhatóságát is a nappaliba.

 

A falak a trend színeinek megfelelően bármikor átfesthetőek. A különleges falszínek igen látványosak, de valódi hozzáértést, mesterségbeli tudást igényelnek, hiszen egyöntetű falfelület hatását kell kelteniük. Minden hiba kiütközhet az ilyen típusú felületen. Minden egyes helyiség a legapróbb részletekig kidolgozott és átgondolt. Látszik az összeszedettség és tudatosság. Funkció, szépség és kényelem. Az abszolút elegancia előtérbe helyezése a törtfehérrel, türkizzel, fémmel és sok-sok üveggel.
A lakás tökéletes példája a modernista, kifinomult ízléssel berendezett lakásoknak, ahol sikerült összehozni a fények játékát a színek játékával. Ahol a terek nem haszontalanok és megerőszakoltak egy pillanatnyi gondolat által vagy kényszer hatására. Ahol még akkor is szabadok lehetünk, ha bent vagyunk.

Belső építészet: hna design
http://www.hna-design.hu/blog/

Ablakok: ACTUAL CUBIC F.line fa-alu ablak

INGYENES SZAKTANÁCSADÁST / AJÁNLATOT itt kérhet:

 Közvetlen kapcsolat: +36 1 278 2023
info@actual.hu