Ön is az árakkal kezdi, és általában azok alapján dönt, amikor nyílászárót választ? Így nagyon sok fontos szempont elsikkadhat, aminek az árát a későbbi évek folyamán kell megfizetni. Összeállítottunk néhány szempontot, melyekkel felkészülten indulhat nyílászárót választani – hosszú évekre! A döntés előtt érdemes újra átgondolni őket!

 

 

 

4. A szellőzés

Az új ablakok remek hőszigetelése, az ősszel-télen és tavasszal hasznosuló szoláris energia mindenkit lelkesedéssel töltött el. Azonban lassan jelentkeztek a hibák is: a lakás bepenészedett! A kereskedő esetleg nem szólt előre, hogy az új ablakoknál fokozottan szükség lesz vagy gyakoribb kézi, vagy gépi szellőztetésre, ugyanis ezek az ablakok (legalábbis a zöme…) már tényleg zárnak!  A kérdés leginkább a fűtési szezonban aktuális.

Tipp:

  • Ha van rá mód, azaz még a választás feladata előtt állunk, érdemes háromrétegű, melegperemes üveget választani a párásodás/penészesedés elkerüléséhez. De ne tévesszen meg minket, ha a falak vizesek – ezek is párásak lesznek! (A háromrétegű üvegek különlegessége egyébként, hogy kívül és a közepük lesz a hűvös reggeleken párás! Ezt a jó hőszigetelés okozza, és a nap fel is szárítja, tehát nem reklamációs ok!) A hőszigetelés javításakor az ablakcsere nagyon sokat számít. De a falak hőszigetelését is mérlegelni kell a megfelelő ablak kiválasztásakor.
  • A leghasznosabb, ha 1-1 helyiséget külön, gyorsan átszellőztetünk. Így a levegő frissül fel, de a padló, falak, bútorok nem hűlnek le.
  • Ha megoldható, célszerű kis résre nyitva hagyni az ablakot a hálószobában, éjszakára.
  • Ha párássá válik a levegő, a fűtést kissé meg kell emelni. Egyébként hasznos dolog beszerezni egy higrométert, mely ha 40-50%-os páratartalmat jelez, akkor jók vagyunk!
  • Vigyázat! A résre nyitva hagyott ablak a betörők számára nyitott ablak!

Ne hagyja ki a befejező részt! Téma: A beépítés
Vissza a 3. részhez: A háromrétegű üvegek

INGYENES SZAKTANÁCSADÁST / AJÁNLATOT itt kérhet:

 Közvetlen kapcsolat: +36 1 278 2023
info@actual.hu