Ha hosszú távra tervez, válasszon műanyag ablakot az Actualtól. Passzívházakban is megállja a helyét!

„Az Actual Matrix Hybrid ablakai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy házunk elérje a passzív ház szintet energiafelhasználásban. A beépítést és az ablakok minőségét dicséri az is, hogy a ház légtömörsége 0,17-es értéket ért el. Az Actual cég szakembereinek a segítőkészsége és kedvessége felüdítő és lelkesítő volt az építkezés stresszel és bizonytalanságokkal terhelt folyamatában.”
Feiler József, Isaszeg

 

Világszerte vezető hőszigetelési értékű műanyag ablakok

A kimagasló hőszigetelést négy élenjáró technológia ötvözésével éri el az ablak:

  1. Új, rendkívül nagy beépítési mélységű , 5 kamrás tokprofil
  2. Külömleges hőszigetelő betét a tokban
  3. Szilikonhabból készült üvegtávtartó
  4. Háromrétegű üveg

Az Actual műszaki fejlesztései válaszok a kor kihívására: két nyílászáró rendszere pl. már csak háromrétegű üveggel készül. A vezető technológiák és gondos gyártás következtében valamennyi Actual műanyag nyílászáró alkalmas energiatudatos- vagy passzívházba. Ez nem csak a tulajdonos pénztárcájára, hanem az energiatakarékosság révén a csökkenő energiahordozók és a környezetvédelem szempontjából is igen kedvező.

Egyedülálló profiltechnológia

A MATRIX HYBRID hőszigetelési értéke a teljes ablakra vonatkoztatva (három rétegű üveggel) = 0,65 W/m2K! Ezt a nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak is köszönheti, melyben egy hőszigetelő betét tovább növeli az amúgy is kitűnő tulajdonságokat. Mindezt úgy éri el, hogy közben a tok-szárny karcsú marad (113 mm), ami által a napfény energiája is hasznosul. Az üveg Ug értéke = 0,4 W/m2K

QUADROBOND ragasztási technológia

A szárny stabil, fokozottan jó a hőszigetelése, nagyobb a betörésvédelme – mindez azért, mert az üveget a szárnyba ragasztjuk! Az eljárás következtében már nincs szükség merevítővasra – ismét a jobb hőszigetelésnél vagyunk!

Szilikonhab üvegtávtartó

További újításunk a szilikonhab üvegtávtartó. A korábban használt alumínium- és nemesfém távtartókkal összehasonlítva jelentősen csökkenti a hőveszteséget, így elkerülve a pára- és penészképződést.

Középtömítés és -vízgát

Harmadik és világosszürke tömítés kérésre, felár nélkül! A szakmában már bizonyítottak a magas középvízgátas nyílászáróink: a középvízgát is hőszigetelő kamrát zár magába, ami ismét a hőszigetelés eredményeit javítja, még jobb a zárás és nagyobb a betörésbiztonság.

Költségmegtakarítás modern eszközökkel

Az Energiaklub egy 2011-es tanulmánya szerint a családi házakban csupán jobb hőszigeteléssel és a nyílászárók cseréjével akár 60 százalékos energiamegtakarítás is elérhető (a kormány által remélt “mélyfelújítás” elérése). Ugyanakkor a tanulmány ehhez igen szigorú követelményeket határoz meg. Mint írják a homlokzatok esetében csak grafit vagy poliuretánhab alapú hőszigeteléssel érhető el, falazattól függően különböző vastagságban a 60 százalékos energiamegtakarítás, míg az ablakok tekintetében a 3 rétegű üvegezéssel bíró, az átlagnál vastagabb keretek tudják biztosítani ezt a követelményt. (http://penzcentrum.hu/lakas/ezert_jobb_befektetes_a_csaladi_haz_felujitasa_mint_egy_bankbetet.1031153.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox#)

Melyik műanyag ablakot válasszam?

Műanyag-alu ablak választék

A műanyag ablakok összességében kedvezőbbek az ár szempontjából, és ennek ellenére igen jó hőszigetelést lehet velük elérni. Könnyű kezelhetőség és karbantartás, a hosszú élettartam, gazdag forma- és színválaszték – többek között ezek a műanyag nyílászárók előnyei.  Ne felejtsük el azonban, hogy a műanyag ablak szigetel! A szellőzésre külön oda kell figyelni ilyen esetekben (vagy gyakoribb kézi-, vagy gépi szellőztetés).

Kattintson az alábbi linkekre a műszaki paraméterek megtekintéséhez! Ezek szintén szempontok lehetnek egy műanyag ablak választása esetén:

Ablakok 2 rétegű üvegezéssel és Ablakok 3 rétegű üvegezéssel

Legyen otthona kívül is színesebb!

A műanyag ablakok esetében is van lehetőség a színes, egyéni elképzelések megvalósítására. Az alumínium burkolat a RAL bármely színében, matt és fényes kivitelben is kapható. Sőt, akár famintázattal is! Érdekessége, hogy van rá lehetőség, hogy a burkolat mögött pl. a hálószobába akár faablakot is választhassunk, a külső megjelenés azonos marad!

Kérjen ajánlatot!