Árlista: műanyag-, műanyag-alu, fa-, fa-alu ablak árak

Ön jó helyen jár, ha igényes otthonához keres minőségi nyílászárókat: az osztrák actual ablakok Energia Zseni és Reddot dizájndíjai bizonyítják ezt!

Fontos azonban tudni: jó esetben az ablak nem tucatáru, amely sorozatgyártást követően sorakozik egy üzlet polcán. Ahogy az ablakokat, úgy az árajánlatokat is speciálisan az Ön igényeire szabva készítjük.

Ehhez az alábbi információkra van szükségünk Öntől:

MÉRETEK ÉS DARABSZÁM MEGADÁSA:

 • Egy árajánlat elkészítéséhez szükségesek a faltól-falig befoglaló méretek. Itt még nem baj, ha ezek kissé pontatlanok! A gyártás előtt szakemberek veszik fel a méreteket.
 • Ablak és ablak között különbséget nem csak a mérete jelent, vagy az, hogy jobbra illetve balra nyílik, vagy bukóablakként (is) működtethető.

DIZÁJN-VÁLASZTÁS:

 • Fontos a rendszer, vagy a dizájn kiválasztása: egy műanyag ablak nyilván lényegesen olcsóbb, mint a fa-alu ablak. Árnövelő tényező lehet ugyanakkor pl. egy emelő-toló ajtó, amely később azonban meghálálja a ráfordítást.
 • Az ár a dizájnnal arányosan nő.

BIZTONSÁG:

 • Biztonság szempontjából is van választás: Az alapfelszereltség gombafejes biztonsági vasalatot jelent, de kérhető hozzá RC I (mind a négy sarkon biztonsági fokozatú vasalat), és RC II-es (körben biztonsági záródarabok, melyek száma a mindenkori ablaknagyságtól függ) biztonsági vasalat opció is.
 • Kérjen biztonsági üveget! Ez – az autók szélvédőjéhez hasonlóan – apró darabokra törik, így törés esetén nem balesetveszélyes.

ÁRNYÉKOLÁS:

 • Nem szabad megfeledkezni az árnyékolásról sem, mert a low-e bevonatos üvegek a napsugarakat csapdába ejtik, és árnyékolás nélkül üvegházként működik a lakótér – vagy sokba fog kerülni a klíma.
 • Márpedig a mediterrán éghajlat esetén ezek rendkívül fontosak! Mi pedig arra tartunk…

Egy bizonyos mennyiség fölött az árképzésnél számít a megrendelés volumene, időszakonként a forint-euro árfolyam változása is.

Mint a fentiekből kiolvasható, összetett rendszerekről van szó, melyekhez nem lehet egyszerű árlistakivonatot mellékelni.

Ha befárad hozzánk, vagy elküldi nekünk a nyílászáró konszignációját, személyre szabottan dolgozzuk ki árajánlatát!

Keressen minket a lenti elérhetőségeken!

NÉHÁNY TIPP, amelyek segítenek megtalálni az “igazit”:

 1. Érdemes előre eltervezni a büdzsét, és nem a maradékból megvásárolni a nyílászárókat.
 2. Ha 20 év múlva is tökéletes működést szeretne, fontos, hogy a részletek jól kidolgozottak legyenek! Nézzen utána referenciáknak, és a garanciáknak!
 3. A jó minőségű fa akár kétszer többe is kerülhet. Fából azonban célszerű olyat választani, ahol a külső alumíniumborítás megkímél minket a későbbi mázolástól!
 4. Tudta, hogy az árnyékolóval spórolhat? Később is megvásárolhatja, de a helyét elő kell készíteni! El ne felejtsen szólni erről!
 5. A háromrétegű üveg felületi hőmérséklete a faléhoz hasonló, nem fog húzni a hideg. Viszont ha szereti érezni a nap melegét a bőrén, kérje a g=62%-os üveget! (Ennél ugyanis a kétrétegű üveghez hasonlóan, jól hasznosul a szoláris nyereség.)

INGYENES SZAKTANÁCSADÁST / AKCIÓS AJÁNLATOT pedig itt kérhet