Műanyag ablakokkal egyszerűbbek és szebbek a hétköznapok!

…amikor a régi faablak helyére műanyag ablakok kerülnek, meglepő a változás: A fehér, karcsú tok-szárny biztosította nagyobb üvegfelület eredményeképpen a napfény csaknem akadálytalanul áradhat a lakásba! Sokszor meglepetésként éri a lakókat a nagyon jó hangszigetelés és az ősszel-télen és tavasszal hasznosuló szoláris nyereség is!… Remélhetőleg a nyári árnyékolás megoldott!… Viszont elég kevés szó esik a szellőztetésről! Ezek a hőszigetelő műanyag ablakok rendkívül jól zárnak – így bezárják a párát is! Erről korábban nem kellett beszélni, hiszen a régi faablakok mellett remekül és diszkréten cserélődött a levegő a lakásban! Ezen műanyag ablakok mellett már mindenképpen szükség van vagy gyakoribb kézi, vagy gépi szellőztetésre!

A műanyag ablakok előnye a faablakokkal szemben, az áron kívül, a rendkívül egyszerű kezelhetőség! Arra nagyon vigyázni kell, hogy a felület ne sérüljön, mert az nem igazán korrigálható. Ezen kívül azonban túl nagy törődést bár nem igényelnek, célszerű szakszerűen ápolni őket, szépségük és hosszú élettartamuk megőrzése érdekében. Az igazán szakszerű ápoláshoz ma már beszerezhetők szakszerű ápolószerek, melyekkel műanyag ablakaink még tovább szépek maradnak!

műanyag ablakok ápolószettjeAz ablakokat évente egyszer mindenképpen, de akár kétszer is érdemes áttörölni az ápolószett tartalmával! Így újszerű megjelenésük sokáig fog érvényesülni! A műanyag ablaktokhoz és szárnyhoz a csomag egy folyadékot tartalmaz, mely a makacs szennyeződésekkel is jól elbánik.  A folyadék felviteléhez  egy megfelelő törlőkendő is található a dobozban.
A mozgó- és kopóalkatrészek olajozásához a kis, olajat tartalmazó flakon megfelelően van kialakítva, remekül használható.
A tömítésekhez ajánlott stift használata azért ajánlott, mert ezzel elkerüljük a tömítés esetleges rideggé válását, majd berepedezését. Ha ez mégis bekövetkezett volna, célszerű új tömítést behúzni, ha van rá lehetőség!

A lenti képen látható változatot a VBH forgalmazza.

VEVŐI VÉLEMÉNY:

“Köszönettel megkaptam az ACTUAL picobello ablakápolószettet! Nagyon elégedett vagyok vele! A nagy tubusban lévő folyadék olyan, mint a CIF folyékony súrolószer, csak annál finomabb a szemcséje, így nem sérti meg a műanyag profilok felszínét, miközben azonban minden szennyeződést könnyedén eltávolított! A kis olajozó tubus kialakítása olyan praktikus, hogy a mozgó- és kopóalkatrészeket anélkül tudtam beolajozni, hogy az olaj lecsepegett volna! A tömítéseknek igen jót tett a kis kendőkkel egyszerűen felhordható ápolószer. Szóval köszönöm!
Igaz, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a feleségem ezt nem csinálta volna meg! :)”

Budapest, 2012.12.06.

Zsemje János